Wat is Cursus Navision

Published Nov 06, 20
5 min read

opleiding Java Cursus volgen bij EduvisionEduvision

Loolaan 554 7315AG Apeldoorn
0880 444 222
Eduvision

Sensordata gegenereerd door the Internet of Things. Denk aan data over slijtage van machineonderdelen, temperatuurmetingen, vochtigheidsmetingen, hartslag enzovoort. 2. Data over klantgedrag: doorclicks op artikelen in een e-mailnieuwbrief, opgevraagde webpagina’s, winkelmandjes die worden gevuld en vervolgens onbeheerd worden achtergelaten, productrecensies, telefoontjes naar het call center. De bestaande relationele databases kunnen niet omgaan met deze nieuwe bronnen.

Bovendien hebben die databases vaak moeite met het real-time gedrag van de data, die als een continue stroom op je afkomen. En de licentiemodellen lenen zich er niet voor de databases op te schalen, dat is simpelweg te duur. Dit is precies het gat dat Hadoop vult. Het is technologie waarmee je op basis van gestandaardiseerde hardware op een heel goedkope manier opslagcapaciteit realiseert.

de beste cursus van Wat Is Devops

Natuurlijk, deze aspecten worden heel belangrijk als je de data wilt uitnutten, maar ze spelen bij de opslag nog geen rol. Gooi alles maar op één hoop – het zogenaamde datameer – dat is de gedachte achter Hadoop. Eén van de sessies op de Hadoop Summit werd verzorgd door Port of Rotterdam.

De belangrijkste vraag die de Rotterdamse havenmeesters dagelijks bezighoudt is: waar bevinden zich de schepen die de komende uren gaan aanmeren? Wat is hun snelheid en wat is met die snelheid de verwachte aankomsttijd? Cremer schetst de uitdaging: “Het grootste containerschip bevat 18. 000 containers. prezi maken. Die moeten allemaal verder worden getransporteerd naar hun eindbestemming.

Wat is Big Data Analyse

Hoe beter wij het vervolgtransport laten aansluiten op de aankomst van het schip, hoe sneller goederen door de supply chain gaan en hoe duurzamer wij als haven opereren.” Ieder schip is daarom voorzien van een transponder die belangrijke data doorstuurt naar het Radar and Control Station aan wal, vergelijkbaar met de luchtverkeerstoren op Schiphol.

Nu wordt de radar alleen nog gebruikt als back-up voor het geval een transponder uitvalt. De transponderdata worden allemaal verzameld op een Hadoop cluster. “We hadden ook voor andere technologie kunnen kiezen, want het gaat om gestructureerde data. Ook gaat het niet eens om zo heel veel data. Het enige wat misschien afwijkt van andere datatypen waar wij mee werken is dat deze data iedere tien seconden binnenkomt en dat het ons natuurlijk gaat om het real-time karakter daarvan.

de beste cursus van Hoe Maak Je Een Prezi

Maar omdat er geen standaardoplossing bestond waar wij mee uit de voeten konden, was er aanvullend maatwerk nodig. Bovendien was deze oplossing vrij duur omdat je dedicated hardware nodig hebt. Het grote voordeel van Hadoop is dat dit op gestandaardiseerde hardware draait en daardoor erg goedkoop is.” Je hebt specialistische kennis nodig om zo’n Hadoop cluster te bouwen en vervolgens analyses los te laten op de data.

Dit platform draait op zijn beurt weer op het Hortonworks Data Platform (HDP). Cremer had zelf de nodige kennis, maar riep toch de hulp in van een specialist, Mansour Raad, big data specialist bij ESRI. Samen hebben ze met een team van Port of Rotterdam in drie weken tijd de basisoplossing ontworpen.

Wat is Java Cursus

Ze kunnen met de muis op een kaart een gebied aftekenen en in dat gebied de verkeersstromen inzichtelijk maken. Dat is de belangrijkste toepassing op dit moment. “Het is nu vooral een oplossing om real-time te zien wat er gebeurt,” zegt Cremer. “De volgende stap is om predictive analytics toe te passen, dus voorspellende analyses zodat we kunnen ingrijpen voordat zich bijvoorbeeld een opstopping voordoet.” Port of Rotterdam koos voor Hadoop-as-a-Service, waar Fred Heukels productmanager van is.

Een introductie tot machine learning II: lineaire regressie - Emerceemerce.nlRegressie-analyse voor beginnersdeafstudeerconsultant.nl


“We werken intensief met partijen die het analytics-deel voor hun rekening nemen. Wij leveren het platform waarop bedrijven alle data kunnen verzamelen, maar verzamelen is natuurlijk slechts de eerste stap. Het gaat er uiteindelijk om dat je slimme beslissingen neemt en daarvoor heb je analytische tooling nodig. Door samen te werken met partijen uit dat veld kunnen we nog weer een stap verder gaan in het voorverpakken van diensten, zodat klanten minder technische kennis nodig hebben om ermee aan de slag te gaan.” Dat voorverpakken is precies waardoor de open source software Hadoop zo populair wordt bij traditionele bedrijven.

Hoe kun je Big Data Uitleg gebruiken

Het Hortonworks Data Platform (HDP) is een voorbeeld van zo’n voorgeconfigureerde dienst. Het blijft echter een breed inzetbaar platform, zonder enige vorm van preconfiguratie. Daarom werken deze distributiepartijen samen met partners die de vertaalslag maken naar bepaalde branches of een bepaald type klantwensen. Zoals Dan Holle van SAP het verwoordt: “Hadoop is de motor in de auto die wij verkopen.

Hadoop is een zeer kosteneffectieve manier om data op te slaan. Maar de echte meerwaarde zit natuurlijk in de diensten daar omheen.” Fred Heukels mag niet teveel vertellen over de toepassingen die KPN ontwikkelt voor klanten, maar kan wel zeggen hoe de organisatie zelf gebruikmaakt van Hadoop. “Wij meten enerzijds hoe onze netwerken presteren en anderzijds willen we de klant beter begrijpen.

de beste cursus van Big Data Analyse

Bovendien kunnen we de klantentrouw in die gebieden meer verhogen, want een up-to-date netwerk verkleint de kans dat klanten overstappen naar de kabel.” Die overstapkans wordt ook verkleind door klanten een abonnement te bieden dat beter past bij hun belgedrag. cursus app maken. Ook dat vereist het gebruik van netwerkdata gericht op continue verbetering van de klantervaring.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. “Wij zijn een meer dan 100 jaar oud bedrijf met veel legacy,” vertelt Heukels. “Bovendien is veel van onze data privacygevoelig. We willen klanten eerst toestemming vragen voordat we ze aanbiedingen toesturen of de data anderszins gebruiken. Als je alle klantdata in zo’n datameer op Hadoop-clusters opslaat, hoe zorg je dan voor die governance? Hoe beheer je dat de data alleen wordt gebruikt op de manier waarvoor klanten toestemming hebben gegeven? Die governance is echt een helse klus.” Daarom begint het bedrijf met het samenbrengen van data op het niveau van de business units.

een training van Cursus Dev Ops

Bij veel handelingen wordt het vier-ogen-principe toegepast (degene die goedkeuring geeft, is een ander dan de persoon die de data gebruikt), maar bij zeer privacygevoelige data geldt het zes-ogen-principe. “We gaan met data om op een manier zoals een bank met geld omgaat. Althans, we zijn druk bezig dat in te voeren.

Navigation

Home

Latest Posts

Brother Thermische Printer

Published Oct 13, 22
10 min read

Wat Doet Een Mediator Bij Een Scheiding

Published May 13, 22
3 min read

Bestkoerier: Home

Published Jan 27, 22
6 min read